vrijdag 14 juni 2019

Perentaart zonder chocolade

Bij de eerste opstart van Gietjes Maksels en Baksels deelde ik al eens een recept voor perentaart met chocolade. Deze aflevering gemist? Klik dan zeker eens op de volgende link: Chocoladetaart met peren à la Hogie.

Ik maakte intussen ook wel al eens een versie zonder chocolade en daar wil ik vandaag iets meer over vertellen.

Ingrediënten

125 gram boter
125 gram zelfrijzende bloem
90 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
2 peren
bladerdeeg

Werkwijze

Laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
Meng de boter, bloem, suiker, vanillesuiker en eieren tot een deeg.
Neem een bakvorm, leg de bladerdeeg erin en prik gaatjes.
Giet het deeg over het bladerdeeg.
Schil de peren en duw de partjes in het deeg.
Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven, op 175 ° C


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten