Ingrediënten
spinazie (eventueel jonge)
kipfilet
kerstomaten
mozzarella
olijfolie
peper en zout
Werkwijze
Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook. Voeg er wat zout aan toe.
Spoel de spinazie en blancheer. Dompel dus heel even onder in het kokende, gezouten water en schrik het daarna met koud water.
Verwarm de oven op 180°C voor.
Neem een ovenschotel en giet er wat olijfolie in. Dit keer nam ik een keukenpapiertje om het goed uit te wrijven, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat dit nodig is.
Verdeel de kerstomaten over de schotel.
Zet de schotel 15 minuten in de oven.
Je kunt deze schotel opdienen met brood, maar ik kookte wat pasta. Uiteraard zijn hier ook mogelijkheden met couscous, rijst of zelfs aardappelen.
Smakelijk!
Opmerking: de kipfilet was lekker, helemaal niet droog, maar zag er wel nog behoorlijk wit uit. Misschien bak ik de kipfilets de volgende keer eerst wat in de pan aan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten