vrijdag 27 januari 2017

Een oplossing voor dat oude brood!

Bakken is een van mijn hobby's. Ik hou het meestal bij vrij eenvoudige recepten, maar ik beloof jullie dat ik in 2017 zeker ook eens iets anders probeer. Al zal het nog niet voor meteen zijn.
Vandaag hou ik het nog even bij iets simpels, maar het is daarom niet minder lekker!

Benodigdheden:

  • 300 gram brood
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • een halve liter melk
  • eventueel: kaneel, rozijnen, rum

Werkwijze:

  1. Scheur of snij het brood in stukken en doe het in een grote pot. 
  2. Warm intussen de melk met de suiker op. 
  3. Giet de warme melk over het brood en laat eventueel wat trekken.
  4. Voeg de eieren aan je mengsel toe.
  5. Gebruik nog wat rum, rozijnen en/of kaneel.
  6. Stort het deeg in een bakvorm.
  7. Bak de broodpudding in een voorverwarmde oven van 185° voor ongeveer 45 minuten.


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten